Előfizetői tartalom

Úttörő küldetést indított a keleti nagyhatalom - Átformálnák az eddigi ismereteket az égitestről

Portfolio
Kína úttörő küldetést indított a Csang'e 6 űrszondával, amelynek célja, hogy a Hold eddig kevéssé kutatott túlsó oldaláról gyűjtsön mintákat. A mintagyűjtés célja, hogy elősegítse a tudományos közösség ismeretanyagának bővülését a Hold geológiájáról és annak különbségeiről a Földhöz közelebbi oldalhoz képest - írta a South China Morning Post.

Kína újabb jelentős lépést tett a holdkutatás terén a Csang'e 6 űrszonda indításával, amelynek célja a Hold túlsó oldaláról származó minták gyűjtése és visszaszállítása a Földre. Az űrszonda pénteken sikeresen felszállt a Hajnan-szigeten található Vencsang műholdindító központból. A küldetés irányítói röviddel az indítás után megerősítették, hogy a Csang'e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés