Előfizetői tartalom

MBH Bank: fokozatosan élénkülni fog a magyar gazdaság

Portfolio
3,5 százalékról 2,7 százalékra húzta vissza az idei évre vonatkozó GDP-növekedési előrejelzését az MBH Bank. Bár a tavalyi utolsó negyedév gyenge eredménye visszafogta a bank szakértőinek várakozásait, az idei évkezdetet is figyelembe véve fokozatos élénkülésre számítanak. A 2024-re várt magas reálbérnövekedés mellett a javuló külső piaci környezet is dinamizálja a gazdaságot, ezért jövőre 3,7%-os lehet a GDP-bővülése.

A fogyasztás, az ipari termelés, a kereskedelem és a vendéglátás a második negyedévtől élénkülhet igazán, a dinamizálódó gazdaság és a jegybank inflációs megfontolásai miatt a forint az év végére 382,5-es szintre erősödhet az euróval szemben - vélik az MBH Bank szakértői. Árokszállási Zoltán, a bank elemzői csapatának vezetője szerint a munkaerőpiac továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés