Előfizetői tartalom

Lassult a termelékenység növekedése az USA-ban

Portfolio
Az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági munkavállalók termelékenységének növekedése jelentősen lassult, ami a munkaerőköltségek emelkedéséhez vezetett. A Munkaügyi Minisztérium Statisztikai Hivatalának csütörtöki közleménye szerint az egy munkavállalóra jutó órabéres teljesítmény 0,3%-kal nőtt évesített ütemben, szemben az előző negyedév 3,5%-os növekedésével.

A 2019 és 2023 közötti időszakra vonatkozó termelékenységi adatokat egy számítási hiba miatt kellett módosítani. Elemzők eredetileg 0,8%-os növekedést vártak ebben az időszakban. A termelékenység előző év azonos időszakához képest 2,9%-kal bővült. A szakértők a termelékenység alakulását figyelemmel kísérik annak érdekében, hogy megítélhessék, milyen mértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés