FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Portfolio
Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

A kérelmek száma idén egy viszonylag szűk sávban, 194 000 és 225 000 között mozgott. Ez arra utal, hogy bár a munkaerő iránti kereslet lassul, és az üres álláshelyek száma márciusban hároméves mélypontra esett vissza, az elbocsátások továbbra is rendkívül alacsonyak maradnak. A vállalatok igyekeznek megtartani dolgozóikat, tekintettel arra, hogy a COVID-19 világjárvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés