Előfizetői tartalom

Eljárást indít Brüsszel a Facebook anyacége ellen

MTI
Az Európai Bizottság eljárást indított a Meta ellen a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály alapján, mert a közösségi platformokat üzemeltető cég a Facebook és az Instagram szolgáltatásai esetében feltehetően nem tesz eleget a közelgő európai parlamenti választásokkal összefüggő, lehetségesen megtévesztő hirdetések és politikai tartalmak kiszűrésével kapcsolatos követelményeknek - közölte az uniós bizottság kedden.

A közlemény emlékeztet: a digitális platformoknak meg kell felelniük a célzott dezinformációval és manipulációval szembeni védelmére vonatkozó követelményeknek. Az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy az európai parlamenti választásokat megelőzően a Facebook és az Instagram esetében nem áll rendelkezésre a megtévesztő hirdetések terjesztésére, a félretájékoztatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés