Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra került: legalább 15-17 ezer milliárd forintot fizetnek a magyar adófizetők az autópálya-koncesszióért

Portfolio
A magyar autópálya hálózat 35 évre kiszervezett üzemeltetése és további szakaszok építése legalább 15,1-17,3 ezer milliárd forintba fog kerülni – írja a Szabad Európa az általa kiperelt szerződéses mellékletek alapján. Ezek az összegek jóval nagyobbak, mint amelyek eddig ismertek voltak (12,6 ezer, illetve 13,7 ezer milliárd forint) korábbi számítások és becslések alapján. Az is kiderült, hogy kik állnak a nyertes hét magántőkealap mögött, mint végső tulajdonosok.

Egyévi pereskedés után a lap megkapta a 2021-ben 35 évre között autópálya-koncessziós szerződés eddig ismeretlen mellékleteit, amelyekből az alábbiak derültek ki többek között: A Transparency International által korábban tett számításokkal (12,6 ezer milliárd forint) és a kormány korábban adott költségbecslésével (13,7 ezer milliárd forint) szemben nettó 15,073 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés