Előfizetői tartalom

Betegbiztonság szempontjából a pici kórházak a legrosszabbak

Portfolio
Az egészségügyi rendszer több problémával küzd: egyszerre kell csökkenteni a várólistákat, nagyobb betegforgalmat bonyolítani, miközben másfélszer annyiba kerülnek a dolgok a magas infláció miatt - mondja Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a VG-nek. Szerinte betegbiztonsági szempontból éppen a kicsi kórházak a legrosszabbak, ugyanis minél nagyobb esetszámmal dolgozik egy intézmény, annál kisebb a szövődményszám. Emiatt centralizációra van szükség.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára elmondta, hogy a mostani kormányzati ciklus elején három prioritást jelöltek ki az egyik az egészségben eltöltött évek számának növelése, a másik a lakóhelyközeli ellátások megfelelő minősége és megerősítése, a harmadik, hogy a járványügyi helyzetben a magyar egészségügyet jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés