Előfizetői tartalom

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Portfolio
A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

Az ügyvédek szerint az Apple termékei olyan ellátási láncokra támaszkodnak, amelyek nem eléggé átláthatóak és esetlegesen véres konfliktusokkal összefüggő ásványi anyagok felhasználásán alapulnak. Kelet-Kongó gazdag ásványkincsekben, de egyben humanitárius válság helyszíne is, ahol fegyveres csoportok harcolnak az értékes nyersanyagok felett. Az Apple állítása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés