Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban
Gazdaság

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Portfolio
Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

A kutatás-fejlesztés, informatika, vagy az autóipar világa hagyományosan inkább a férfiak terepe, a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok pedig sokszor nem választanak férfiasnak gondolt munkaköröket. Ennek oka a kellő információk hiánya vagy épp a berögzült előítéletek. A Nők a Tudományban Egyesület által indított

Lányok Napja országos programsorozat célja, hogy a felsőtagozatos általános és középiskolás lányok figyelmét felhívja a természettudományi, technológiai, mérnöki és informatikai szakmákban rejlő lehetőségekre.

A Bosch idén négy helyszínen, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon, valamint a vállalatcsoport maklári, hatvani és miskolci telephelyein fogadta az érdeklődő fiatalokat, akik nemcsak betekintést kaptak a legmodernebb gyártási folyamatokba, hanem inspiráló női karrierutakkal is megismerkedhettek.

Mesterséges intelligencia és hipermodern robotok Makláron

A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő lányok a járműalkatrész-gyártás folyamatával ismerkedhettek meg. A maklári üzemben a legmodernebb körülmények között, digitalizált, mesterséges intelligenciával támogatott környezetben készítik a járművek egyik legfontosabb részegységét.

Kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállítanak innen a világ több mint száz járműgyártójának.

A fiatalok idén a Servocom (haszongépjármű kormánymű) egységek alkatrészeinek gyártását és összeszerelését követhették nyomon, ahol emberi felügyelettel, magasan automatizált gépek dolgoznak összhangban a termékeken.

Emellett bepillantást nyerhettek a termékellenőr, a metrikus és az anyagvizsgáló munkatársak mindennapjaiba, akik funkcionális teszteket, dimenzionális (3D) méréseket, valamint különböző anyagvizsgálatokat végeznek, többek között röntgen segítségével. A gyárlátogatáson a maklári Bosch telephely munkatársai mutatták be a gyártási folyamatokat, akik – a sztereotípiákkal ellentétben – nőként is sikeres karriert építettek férfiasnak gondolt munkakörökben.

Sokszínűség, mint alappillér

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A nők sikeres karrierjéhez ugyanakkor elengedhetetlen a rugalmas és családbarát munkakultúra, ezért a Boschnál számos eszközzel támogatják az egyedi élethelyzetek, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését, és kiemelt figyelmet fordítanak a munkába visszatérő édesanyákra is.

Címlapkép forrása: Bosch

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
halálozás kórház