Előfizetői tartalom

Válasz Online: meghátrál a kormány, visszavonja a nagy tiltakozást kiváltó törvénytervezetet

Portfolio
Még április elején nyújtotta be azt a törvényjavaslatot Semjén Zsolt és Tuzson Bence igazságügyi miniszter, amely értelmében átírták volna a versenyjogi szabályokat, extrém erős hatáskörrel felruházva a Gazdasági Versenyhivatalt. A Válasz Online értesülései szerint a kormány meghátrált, a legújabb módosító javaslatok eltörölnék a két politikus által javasolt változtatásokat.

Még április elején számoltunk be róla, hogy az új törvényjavaslat keretében a kormány bevezette volna az alapvető jelentőségű vállalkozások fogalmát. A javaslat értelmében a Gazdasági Versenyhivatal mondhatná ki ágazati vizsgálatok alapján, ki tartozik ebbe a kategóriába. Kapcsolódó cikkünk 2024. 04. 02. Óriási hatalmat kaphat a GVH, extrém módon sújthatnak le...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés