Előfizetői tartalom

A kormány több termék eladását korlátozza, változnak a jótállási szabályok

Portfolio
A Magyar Közlönyben megjelent a kormány több fogyasztóvédelemmel összefüggő rendeletének módosítása. A változások érintik a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállási kötelezettség időtartamát. Emellett nagyon korlátozzák majd a szexualitással kapcsolatos termékeket is. Szigorodnak a gyerekvédelmi törvények is a Fidesz-KDNP javaslata szerint – írja a 24.hu.

A jövőben a 10 000 forint és 250 000 forint közötti eladási ár esetén két év, 250 000 forint felett pedig három év lesz a kötelező jótállási idő. Ha ez alatt a fogyasztási cikket háromszor megjavították, mégis elromlik, azt kötelesek nyolc napon belül kicserélni. Ha erre nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a jótállási jegyen, ennek hiányában a fogyasztó által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés