Előfizetői tartalom

Megúszta Meloni, a hitelminősítő nem csapott oda

Portfolio
Az S&P Global Ratings felülvizsgálatakor változatlanul hagyta Olaszország BBB osztályzatú, stabil kilátású hitelminősítését. Ez az első nagyobb értékelés az ország adósságpályájáról Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya alatt. A minősítés, amely két fokozattal a bóvli besorolás felett van, azt jelzi, hogy Olaszországot jelenleg nem fenyegeti a leminősítés veszélye.

A felülvizsgálatra azt követően kerül sor, hogy a kormány nemrégiben elismerte, hogy adósságcsökkentési erőfeszítései nem hoztak eredményt, és valószínűleg kiköltekezésre kényszerülnek. Ennek ellenére Olaszországban a pénzügyi piacokon nyugalom van, és az olasz adósságok német adósságokhoz képest fizetett többlethozama kétéves mélypontra esett. Ez részben annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés