Előfizetői tartalom

Új szabályok jönnek az energiapiacokon, kiadta az összefoglalót az Energiahivatal

Portfolio
Megjelent a minap az Európai Unió Hivatalos lapjában a REMIT II névre hallgató uniós rendelet, így az rövidesen hatályba lép, ami azt jelenti, hogy a MEKH a piacfelügyeleti tevékenysége keretében már az új szabályokat fogja alkalmazni a piaci szereplők és az egyéb érdekeltek vonatkozásában – hívta fel péntek délutáni közleményében a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal.

A közlemény rámutat, hogy a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását tartalmazó REMIT II rendelet fő célja az uniós és nemzeti szintű piacfelügyeleti rendszerek megerősítése, a nyílt és tisztességes verseny ösztönzése a belső villamosenergia- és gázpiacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés