Előfizetői tartalom

Koronavírus: meglepő eredmény jött a hosszú Covidról, több tízmillió beteget érint

Portfolio
Az UNSW Sydney Kirby Intézet és a Sydney-i St Vincent Kórház által készített új tanulmány szerint a koronavírus-fertőzés utáni hosszú távú (long-Covid) tünetek idővel megszűnnek, ráadásul jóval hamarabb, mint eddig feltételezték: a Nature Communications című folyóiratban közzétett kutatása alapján az immunrendellenességek 24 hónappal a betegség után nagyrészt megszűntek.

Az ADAPT tanulmány az ausztráliai első Covid-19 hullám során megfertőződött embereket és egy megfelelő kontrollcsoportot követett két éven keresztül. Az önbevalláson alapuló egészségügyi információkat részletes vérmintaelemzéssel kombinálták. 2022 januárjában a Kirby Intézet csapata kimutatta, hogy a long-Covid klinikai tünetek a fertőzés után nyolc hónappal összhangban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés