Előfizetői tartalom

Új kormányintézkedés akadályozhatja meg az EU-források ismételt zárolását

Az Európai Bizottság március végén levélben jelezte, hogy az új ő állami építési beruházásokra vonatkozó törvény miatt akár fel is függeszthet Magyarországnak járó uniós forrásokat. Az Energiaügyi Minisztérium viszont egy új rendelettervezetet tett közzé, amely számos brüsszeli kifogást orvosolhat az összeférhetetlenségi szabályok esetében. A dokumentum az energetikai fejlesztéseknél eltérő rendszert alkalmazna a végrehajtásnál és a monitoringnál is.

A kormány új rendelettervezetet adott ki az energetikai rendszereket érintő állami építési beruházásokra vonatkozóan. Az újonnan bevezetendő kategória alá tartoznak a villamos, hőenergia, megújuló alapon előállított gázok, földgáz, távhő, hidrogén és geotermikus energia termelését, elosztását, tárolását és szállítását biztosító berendezések, építmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés