Előfizetői tartalom

Csökkenő vásárlőerő, veszteséges működés, infláció – ez nyomasztja most a magyar vállalkozásokat

Portfolio
Az idei első negyedévben tovább gyengélkedett az üzletmenet Magyarországon - ezt mutatják a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megbízásából készült VOSZ Barométer Index friss számai. Ugyanakkor néhány területen már megjelentek a javulás jelei, ami arra utal, hogy a lakossági kereslet élénkülése a következő negyedévekben lassan elkezdheti pörgetni a gazdaságot.

Az első negyedévben gyengélkedett az üzletmenet, a háztartások fogyasztásának magára találására még várni kell - mondta Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet társalapítója, a kutatás vezetője. A kis- és középvállalatok körében készült felmérés szerint a VOSZ Barométer index a 2023 utolsó negyedévi 50%-ról 53%-ra emelkedett. Ez még mindig alacsonynak számít, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés