Előfizetői tartalom

Sinkó Ottó: Magyarország széllel szemben halad, egyre kisebb növekedési képességgel

Európa versenyképességi problémáiról, a magyar gazdaság gyengélkedéséről, illetve várhatóan lassú kilábalásáról beszélt Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. Úgy véli, minél unortodoxabb, illiberálisabb politikát folytat a kormány, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy olyan kockázatosabb országgá válunk, ahol nagyobb kilengések lesznek az árfolyamban. Szerinte a magasnyomású gazdaság jelenleg olyan, mintha a széllel szemben menne az ország.

„Európa vesztésre áll versenyképességi szempontból, ami különösen rossz hír annak tükrében, hogy Magyarország gazdasága ezer szállal az öreg kontinenshez van kötve. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy saját erőből is egyre kisebb növekedésre képes a magyar gazdaság, kedvezőtlenebb dekonjunktúrális helyzetben az egyensúlytalanságot kockáztató magasnyomású gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés