Előfizetői tartalom

Már idén elindulhatnak az építési munkálatok a magyar tengeri kikötőnél

Portfolio
Szijjártó Péter bejelentette 2019-ben, hogy a magyar állam 60 évre koncesszióba vett egy 32 hektáros területet Triesztben tengeri kikötő létesítésére, amely projekt azonban jelentős előrelépés nélkül maradt az elmúlt évek. Most viszont Magyar Levente külügyi államtitkár közölte, hogy még idén elindulhatnak az építési munkálatok - szúrta ki a 444.

2019-ben Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere bejelentette, hogy a magyar állam egy tengeri kikötőt fog létesíteni az olaszországi Triesztben. Ennek érdekében a magyar kormány 60 évre szóló koncessziós szerződést kötött, melynek keretében 31 millió euróért egy 32 hektáros területet vásároltak meg. Azonban a projekt előrehaladása lassú volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés