Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra hozták azt az adatbázist, amire a fél magyar energiaszektor várt

Közzétette pénteken a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal azt az adatbázist, amely bemutatja, hogy hol és milyen betáplálási kapacitással működnek már nap- és szélerőművek az országban, és hol, mikori csatlakozási dátummal vannak kiadott engedélyek. Erről a témáról is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

Ezekre az áttekinthető adatokra a fél magyar energiaszektor várt, főleg azután, hogy a második közzétételi eljárás egy új preferencialistát vezetett be, amely az újabb naperőmű kapacitásokat nem engedi csatlakozni (ha betáplálnának a közcélú hálózatra), az új szeles kapacitásokat egy térségre koncentrálja (ha betáplálnának a közcélú hálózatra). Így, amint megírtuk:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés