FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Megszólalt a gazdasági vészriadó, bejelzett a mutató, ami nem téved

Portfolio
Elemzők recessziós aggodalmakat fogalmaztak fel az Egyesült Államok gazdaságát illetően, olyan aggasztó mutatókra hivatkozva, mint az ECRI vezető gazdasági indexének csökkenése, amely történelmileg megbízható előrejelző. Ez a figyelmeztetés egybeesik a lassuló GDP-bővülést mutató idei makroadatokkal és az amerikai Coincidens Index stagnáló mutatóinak jelzetésével, továbbá a gyengülő munkaerő-felvételi számok is erre utalnak.

Lakshman Achuthan közgazdász, az Economic Cycle Research Institute (ECRI) társalapítója figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok gazdaságára vonatkozóan, olyan mutatókra hivatkozva, amelyek hagyományosan recessziót jeleznek. A Rosenberg Research webcastjában Achuthan kiemelte az ECRI vezető gazdasági indexének zuhanását, amely történelmileg megbízható előrejelzője a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés