Előfizetői tartalom

Reagált a GVH, miért kaphat új, rendkívül erős jogköröket

Portfolio
Új, erős jogköröket kaphat a Gazdasági Versenyhivatal egy az Igazságügyi Minisztérium által benyújtott törvénymódosítás szerint, így például az alapvető vállalkozások ellen átfogó piaci vizsgálatokat folytathatnak le, bizonyos esetekben pedig akár az irányítást is átvehetik az érintett cégek felett. A GVH szerint a német versenyjog alapján készült a javaslat, amely preventív eszköz lehet.

Mint arról írtunk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új, jelentős hatásköröket kaphat a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás elleni harcban egy új törvényjavaslat szerint. Bevezetik az úgynevezett „alapvető jelentőségű vállalkozások” kategóriáját a fontosabb piacterületeken, ezekkel szemben pedig olyan jogköröket biztosítanának a versenyhatóságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés