Előfizetői tartalom

Így borul a költségvetés: 4000 milliárd forintot kell előteremtenie az államnak

Portfolio
Az idén közel 4000 milliárd forint hiányt kell az államnak megfinanszírozni, csaknem 1500 milliárd forinttal többet, mint ami a költségvetésben szerepel. A mai költségvetési adatdömpingből tisztább képet kapunk az állami gazdálkodásról, de valójában még az idei tervek is ingatag lábon állnak, ezért további kiigazító lépésekre lehet számítani.

Valóságos államháztartási adatdömping érkezett ma reggel, amiből tisztábban látszik a kormányzati gazdálkodás helyzete. Az unió felé benyújtott (EPD) jelentés mellett megjelent a kormányzati szektorról KSH-jelentés és a jegybank pénzügyi számlák statisztikája. Ezekből két fontos kérdésre kaphattunk választ: Mekkora volt tavaly a költségvetés hivatalos (az unió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés