Előfizetői tartalom

Posta-vezér: Nekünk hatósági ár esetén is szolgáltatnunk kellene

Ma járt le a webshopok felkészülési határideje, csütörtöktől minden online kereskedőnek fel kell tüntetnie a Magyar Postát, mint választható logisztikai partnert a felületén.  A jogszabály komoly vitát szült szakmai berkekben, sokan a Posta helyzetbe hozásáról beszéltek, amely enélkül nem biztos, hogy meg tudná állni a helyét az erős versenyben. Milyen megfontolásból döntött a kormány az új szabályozás mellett? Képes lesz a Posta kezelni a megnövekedett csomagvolument? Miért éppen 2 ezer forintért viszik ki a 10 kilogrammnál kisebb súlyú csomagokat? Többek között ezekről kérdeztük Balczó Barnabást, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Mi lehetett az állam célja a webshop-rendelettel? Az állam úgy tekint a Magyar Postára, mint egy kritikus infrastruktúrára és - mint tulajdonos - azt várja el, hogy a csomagokat a körülményektől függetlenül az ország minden pontjára juttassa el, szállítsa ki minden magyar embernek. A Posta nem válogathat, akár egy háborús vagy informatikai krízishelyzetben is szolgáltatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés