Előfizetői tartalom

Két éve a legjobb a fogyasztói bizalom az eurózónában

MTI
Fokozatosan javul a háztartások múltbeli és várható pénzügyi helyzetének megítélése, illetve a várható gazdasági helyzetre vonatkozó várakozások, és ez oda vezetett, hogy márciusban 0,6 ponttal -14,9 pontra emelkedett a fogyasztói bizalmi index az eurózónában – tette közzé az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdán.

A részletes adatokból az is kiderült, hogy márciusban a gazdasági hangulatindex (ESI) a várakozásoknak megfelelő mértékben emelkedett mind az eurózónában, mind az EU egészében: 0,7 ponttal emelkedett 96,2 pontra az EU-ban és 0,8 ponttal 96,3 pontra, három havi csúcsra az euróövezetben. Az EU-ban az ESI emelkedését a kiskereskedők, a fogyasztók és kisebb mértékben a szolgáltatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés