Előfizetői tartalom

Szép csendben összeomlik az egykor rettegett diktatúra

Egyre valószínűbb, hogy a kubai gazdaság teljesen összeomlik, a válság okozta politikai elégedetlenség pedig a Kommunista Párt hatalmát fenyegeti. Az országban áramkimaradások vannak, hiányoznak az alapélelmiszerek, a lakosság közel 5 százaléka menekült két év alatt az Egyesült Államokba. Szakértők viszont arra figyelmeztetnek: még komolyabb krízis alakulhat ki, ha a jelenlegi rezsim megbukik.

Santiagóban, Kuba második legnagyobb városában az országban ritka tüntetést tartottak: a karibi kommunista államban egyre komolyabb a megélhetési válság, ami miatt polgárok tízezrei vonultak utcára, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a régóta tartó rendszeres áramkimaradások és az akut élelmiszerhiány miatt. Miguel Díaz-Canel elnök az ellátási problémákat a régi bolsevik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés