Előfizetői tartalom

Megtudtuk: április elején nyilvánosságra kerülnek azok az adatok, amelyekre a fél magyar energiaszektor vár

Április elején táblázatos formában közli az Energiahivatal a honlapján, hogy hol és kik üzemeltetnek már 0,5 MW feletti teljesítményű időjárásfüggő termelőberendezéseket közép- és nagyfeszültségen, illetve hol vannak már engedéllyel rendelkező további egységek – jelezte a Portfolio érdeklődésére a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH). A válasz alapján tehát nem térképes, hanem táblázatos formátumú adatbázisra kell számítani, amelyre a fél energiaszektor vár azután, hogy egy friss kormányrendelet az új naperőmű engedélyek kiadása helyett afelé tereli a befektetőket, hogy a meglévő csatlakozási helyeket, vagy kiadott engedélyeket használják ki minél jobban. Erről a témáról is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, amelyről további részletek itt érhetők el.

A kormány minapi rendelete új preferencialistát határozott meg arra, hogy a második közzétételi eljárásban beömlött hatalmas megújuló energiás csatlakozási igényeket milyen sorrendben, hogyan kell kezelni. Amint elsőként megírtuk: az új naperőművek nem kapnak csatlakozási lehetőséget, és ahogy a MAVIR minapi fóruma alapján összefoglaltuk: a szélerőművek is csak speciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés