Előfizetői tartalom

Hiába esett az eső, a britek elmentek vásárolni

Portfolio
A brit kiskereskedelmi forgalom februárban meglepően stabil maradt, az esős idő ellenére, ami általában hátráltatja a bolti vásárlásokat. A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) jelentése szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene nem változott, és 1,3 százalékkal maradt el a COVID-19 járvány előtti, 2020-as szintektől. Ez ellentmond a Reuters által megkérdezett közgazdászok által várt 0,3 százalékos csökkenésnek.

A februári adatok egy sor ingadozó hónapot követnek. Decemberben egy gyenge karácsonyi szezon után 3,5 százalékos visszaesést regisztráltak, míg januárban az értékesítés volumene 3,6 százalékkal nőtt. Alex Kerr, a Capital Economics közgazdásza szerint ezek az adatok tovább erősítik azt a nézetet, hogy a kiskereskedelmi aktivitás és talán a gazdaság egésze is élénkülőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés