Előfizetői tartalom

Meglépte Németország, ami Magyarország leválását is nehezítheti az orosz gázról

A német szabályozó hatóság tegnap úgy döntött, hogy még két évig, egészen 2027 tavaszáig, engedi a német gázexport díj alkalmazását, ami tartósan drágítja a Nyugat-Európából a mi régiónkba érkező gáz beszerzését, és így nehezíti a régiónk leválási törekvéseit az orosz vezetékes gázról. A gázárról és gázbeszerzési kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján. További részletek itt érhetők el.

Bár az európai szakmai szervezetek, illetve az európai szabályozó hatóságok szövetsége (ACER) is bírálták a német tároló semlegességi díjnak nevezett exportdíjat, mert az torzítja a közös uniós gázpiacot, és sértheti a jogszabályokat is, illetve az Európai Bizottság is vizsgálta a helyzetet, és az uniós biztos is felemelte a szavát a minap ellene, mégis úgy döntött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés