Előfizetői tartalom

Komoly átszervezésre készül a kormány a szülészeti osztályokon

A Belügyminisztérium egy friss tervezetet bocsátott társadalmi egyeztetésre a szülészeti ellátás átalakításáról. Mivel az orvoshiány egyre súlyosabbá válik, a javaslat szerint családiasabb, kevesebb orvossal működő szülészeti egységek jöhetnek létre, ahol a komplikációmentes várandósságokat gondozzák. Azonban a szakma és a nyilvánosság is megosztott a tervezet kapcsán, kérdés, valóban javulna-e a szülészeti ellátás, vagy csupán látszatintézkedésről van szó.

A tervezet körül egy komoly, általános vita alakult ki, valamint felháborodást váltott ki, mivel a kormány mindössze nyolc napot adott az érintetteknek a véleményük kifejtésére. Az előterjesztés szerint három szintű szülészeti ellátás alakulna ki: az alap-, közép- és magasabb szintű ellátás. Az alapellátás a komplikációmentes szülésekre összpontosítana, minimális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés