Előfizetői tartalom

Történelmi választási vereséget hoz a gazdasági válság a briteknél

Portfolio
Miközben az Egyesült Királyság a Konzervatív Párt korábbi vereségeire emlékeztető gazdasági kihívásokkal küzd, Rishi Sunak miniszterelnök azt fontolgatja, hogy a következő választást az év végére halasztja. A gazdasági mutatók, különösen a munkanélküliséget és az inflációt kombináló Misery Index (nyomor-index), a megélhetési költségek folyamatos válságát és a közelmúltban bekövetkezett recessziót tükröző, borús képet festenek. Sunak dilemmája abból ered, hogy a választásokat úgy időzítse, hogy azok egybeessenek a várható gazdasági fellendüléssel – írja a Bloomberg.

A nyomor-index, amely Sunak hivatalba lépése óta átlagosan közel 12-es értéket mutat, a közvélemény gazdasággal szembeni elégedetlenségét mutatja, amely az 1990-es évekre emlékeztet. Bár az elkövetkező hónapokra vonatkozó előrejelzések optimisták, és érhet a gazdasági fordulat, a kézzelfogható előnyök nem biztos, hogy azonnal elnyerik a választók tetszését. Sunak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés