Előfizetői tartalom

Ingyen termel rengeteg energiát egy párezer forintos kacat ihlette energetikai álom

Portfolio
Egykor csak különböző fizikai törvények illusztrálására használták a kedvelt bólogató ivó madárnak (vagy részeges kacsának) nevezett játékot. Bár az már bebizonyosodott, hogy valódi örökmozgó soha nem lesz belőle, gyakorlatilag egy szinte teljesen ingyenes energiaforrás, áramtermelő lehet belőle egy friss kutatás szerint.

Az energiamegmaradás törvénye, vagyis a termodinamika első főtétele alapján nem lehet örömozgót készíteni, azonban mégis rengeteg embert ihletett meg a végtelen ingyenenergia megoldhatatlannak látszó problémája. Ennek a kísérletezésnek az egyik legismertebb példánya a bólogató szomjas ivó madár, amely néhány évtizede rengeteg könyvespolcon vagy íróasztalon tetszelgett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés