Előfizetői tartalom

Váratlanul nagyot nőtt az amerikai kiskereskedelmi forgalom

Portfolio
A várt 0,4% helyett 0,6%-kal nőtt az amerikai kiskereskedelmi forgalom tavaly decemberben a novemberi 0,3%-os ütem után, az alapvető kiskereskedelmi forgalmi adat pedig még nagyobb, 0,8%-os ugrást mutatott - közölte szerdán az amerikai kereskedelmi minisztérium. Ez arra utal, hogy a kedvező amerikai munkaerőpiaci helyzet mellett erős a lakosság fogyasztási hajlandósága, ez pedig fékezi a gazdaság recesszióba csúszásával kapcsolatos kockázatokat.

A tárca összefoglalója szerint a fogyasztási kiadásokat a "viszonylag erős munkaerőpiac" támogatta, igaz volt némi romlás a tavalyi harmadik negyedévhez képest. Az autók, az üzemanyagok, az építőanyagok és az élelmiszeripari szolgáltatások nélküli kiskereskedelmi forgalom - amely mérőszámot gyakran nevezik alapvető kiskereskedelmi forgalomnak - decemberben meglepően gyors...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés