Előfizetői tartalom

Újabb 140 millió eurót folyósít Magyarországnak az Európai Bizottság

MTI
Az Európai Bizottság 140,1 millió euró (mintegy 53,2 milliárd forint) támogatást folyósított Magyarországnak az energiaellátás biztosítását segítő REPowerEU uniós alapokhoz kapcsolódó előfinanszírozás részeként a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós eszköz (RRF) keretében, a finanszírozás a REPowerEU előfinanszírozás utolsó részlete - közölte a brüsszeli testület hétfőn.

A REPowerEU előfinanszírozásának ez a második, egyben utolsó részlete a december 28-án Magyarországnak folyósított első, 779,5 millió eurós, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó REPowerEU uniós program előfinanszírozását követően. Az uniós bizottság közleményében hangsúlyozta, az előlegek segítenek beindítani a REPowerEU uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés