Előfizetői tartalom

Jól startolhat az amerikai gazdaság

Portfolio
Jared Bernstein, a Fehér Ház Gazdasági Tanácsának vezetője a közelmúltban optimizmusát fejezte ki a 2024-es gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. Az ünnepi szezonban megnövekedett fogyasztói kiadásokra, az elmúlt kilenc hónap reálbér-növekedésére és a fogyasztói bizalom közelmúltbeli emelkedésére hivatkozik, mint az év ígéretes kezdetét jelző mutatókra - írja a Reuters.

Joe Biden elnök esetleges második ciklusa során továbbra is az amerikaiak kiadásainak csökkentésére összpontosítana - mondta a "Fox News Sunday"-nek adott interjújában Bernstein. Hozzátette: Ha megnézzük a gazdasági tendenciákat... Úgy gondolom, hogy látunk némi lendületet, ami jó startot ad az új évnek. Címlapkép forrása: Demetrius Freeman/The Washington Post, Getty Images...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés