Előfizetői tartalom

Hiába esett meredeken az infláció, csak most jön a neheze

A 2023-as év egyrészt a több mint negyedszázados inflációs csúcsról, majd az év második felében annak meredek csökkenéséről szólt. A neheze azonban csak most jön, hiszen a dezinfláció jelentősen lelassulhat 2024-ben, így reális annak a veszélye, hogy a korábbi éveknél még mindig lényegesen magasabb szinten ragadhat be az áremelkedés.

Történelmi év volt 2023 2023 elején még 25,7 százalékon tetőzött a magyar infláció, amihez hasonlóra 1996 óta nem volt példa. Aztán novemberre 7,9 százalékra esett az áremelkedési ütem, a szakértők szerint decemberben a 6 százalékot is megközelítheti ez. Valószínűleg nem sokszor volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ekkorát zuhanjon az infláció. Ebben egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés