Portfolio signature

Egy fontos dolgot elfelejtett a világ: ezen bukhat meg az energiafüggetlenség

Napjainkra nem csak Magyarországon, de Európa és a világ más országaiban is a villamosenergia-hálózatok fejlesztésének lassúsága vált a zöld energiaátállás fő akadályává. A beruházások elégtelensége miatt sok országban a hálózat már képtelen megfelelni az új naperőművek, elektromos töltők vagy hőszivattyúk telepítésére vonatkozó igényeknek, sőt, előfordul, hogy a már működő felhasználói berendezésekre is korlátozásokat vezetnek be az ellátásbiztonság fenntartása érdekében.

Gyenge, hiányzó láncszem?

Az időjárásfüggő megújuló energia termelő egységek és az új típusú fogyasztó berendezések, például az elektromos járművek, töltők vagy hőszivattyúk terjedése a világ számos részén olyan gyors, hogy azzal a hálózat megerősítése, korszerűsítése nem képes tartani a lépést. A probléma súlyát érzékelteti, hogy az Európai Bizottság már

az energiaátmenet hiányzó láncszemeként hivatkozik a villamosenergia-hálózatra,

a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) pedig gyenge láncszemről beszél ennek kapcsán.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés