Előfizetői tartalom

Nem kellett a 44 ezer forintos degusztációs menü, bezár a Michelin-csillagos étterem

Portfolio
A Deanes EIPIC, az észak-írországi Belfastban található Michelin-csillagos étterem 26 év sikeres működés után bejelentette, hogy bezár. A döntést az emelkedő költségekkel magyarázzák, de közrejátszott a Brexit, a Covid és az emberek életszínvonalának csökkenése is - írja a CNN.

Az éttermet a neves északír séf, Michael Deane alapította 1997-ben és egy éven belül el is nyerte első Michelin-csillagát. Alex Greene, a Deanes EIPIC vezető séfje és a "Great British Menu" című brit televíziós műsor döntőse úgy véli, hogy ez a fejlemény a vendéglátóiparban kialakulóban lévő tendenciát jelzi. Az EIPIC nem volt különösen drága, egy degusztációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés