Előfizetői tartalom

Kimutatták a tudósok: az alkoholmentes sörökben nagyobb eséllyel vannak baktériumok

Portfolio
Az alkoholmentes sörök lehetővé tették a kórokozók növekedését és túlélését, szemben az alacsony alkoholtartalmú sörökkel – ezt mutatták a Cornell Agritech és a Sörfőzők Szövetségének kutatói, akik 63 napig vizsgálták a különféle italokat, miután öt csíra törzzsel megfertőzték őket.

A Journal of Food Protection című folyóirat novemberi számában közzétett munkájában a csapat megállapította, hogy még az alacsony alkoholtartalmú sörök is jobban megakadályozzák az olyan baktériumok, mint az E. coli és a szalmonella elszaporodását, mint az alkoholmentes változatok. Az etanoltartalomra, a hűtés hatásaira és a pH-értékre koncentráló kutatások alapján azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés