Előfizetői tartalom

Elértük a lélektani határt: fejenként 10 ezer forint alatt már nincs étterem

Kevesebben járnak étterembe, mint a Covid-válság előtt - derült ki a KSH adataiból. A forgalom visszaesése elsősorban a magas árakkal magyarázható. Iparági szakemberek szerint azok vannak bajban, akik túlárazták magukat, hiszen az emberek megfontoltabban költenek.

A vendéglátóipar még ma sem heverte ki a koronavírus-válságot. A Covid-lezárásokat követő lassú felépülés után most az inflációs válság veti vissza a keresletet, hiszen a lakosságnak a növekvő árak miatt egyre több dologról kell lemondania. Ilyen a nyaralás vagy az éttermi szolgáltatás is. Az idei első félévben 5,5%-kal csökkent a vendéglátóhelyek forgalma a Covid-válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés