Portfolio signature

Egy wyomingi kisvároson a világ szeme

A makroadatok mellett a héten egy amerikai kisvárosból érkező hírek bolygathatják meg elsősorban a piacokat, most tartja ugyanis szokásos éves konferenciáját Jackson Hole-ban a Fed. A múlt hét intenzív hozamemelkedése és az elmúlt időszak dollárerősödése után pedig talán a szokásosnál is nagyobb figyelem övezi majd az eseményt.

Csendesen indul a hét, hiszen itthon a nemzeti ünnep után hétfőn semmilyen említésre méltó adat nem jelenik meg, a nemzetközi piacokon pedig csak a kínai kamatdöntést lehet kiemelni, mely már megtörténik, mire ez a cikk megjelenik. Ezzel együtt érdemes lesz egész nap figyelni a kínai fejleményeket, hiszen a múlt héten a gazdaság sokasodó problémái és az árnyékbankrendszerrel kapcsolatos kockázatok miatt már a jüan védelmében be kellett avatkozni Pekingben.

2023. augusztus 21-27. makronaptár
Magyar makrogazdaság
augusztus 22. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
augusztus 23. szerda 11:30 ÁKK 6 hónapos dkj aukció  
augusztus 24. csütörtök 8:30 KSH Keresetek jún.
augusztus 24. csütörtök 8:30 KSH Népmozgalom júl.
augusztus 24. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
augusztus 25. péntek 8:30 KSH Foglalkoztatás júl.
augusztus 25. péntek 8:30 KSH Munkanélküliség júl.
Nemzetközi makrogazdaság
augusztus 21. hétfő 3:15 Kína Kamatdöntés  
augusztus 21. hétfő 8:00 Németo. Ipari termelői árak júl.
augusztus 23. szerda 9:15 Franciao. Előzetes bmi aug.
augusztus 23. szerda 9:30 Németo. Előzetes bmi aug.
augusztus 23. szerda 10:00 EU Előzetes bmi aug.
augusztus 23. szerda 15:45 USA Előzetes bmi aug.
augusztus 24. csütörtök 13:30 EU EKB jegyzőkönyv  
augusztus 24. csütörtök 14:30 USA Tartós fogyasztási cikkek rendelése júl.
augusztus 24. csütörtök 16:00 USA Jackson Hole konferencia  
augusztus 25. péntek 8:00 Németo. GDP Q2
augusztus 25. péntek 10:00 Németo. IFO hangulatindex aug.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

A keddi nap talán még csendesebb lesz, az ÁKK menetrend szerint 3 hónapos aukciót tart majd, de az elmúlt hetekben már sikeresek voltak ezek az értékesítések, így megint érdektelenebbé váltak. Sőt, itthon még szerdán sem lesz említésre méltó esemény, a világban viszont már fontos konjunktúramutatókat publikálnak. A nap első felében Európában, majd magyar idő szerint délután Amerikában jelenik meg a beszerzési menedzserindexek előzetes adata.

A KSH csütörtök reggel a keresetek és a népmozgalom friss adatait teszi közzé, míg az adósságkezelő délelőtt kötvényaukciót tart. Közben megjelenik az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, Amerikában pedig a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának statisztikája. Magyar idő szerint délután kezdődik a Fed szokásos éves konferenciája Jackson Hole-ban, melyen főleg pénteken pörögnek majd fel az események.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés