Előfizetői tartalom

Fel akarták verni az olajárakat, lábon lőtték magukat a nagy tervvel

Portfolio
Szaúd-Arábia döntése az olajkitermelés csökkentésének meghosszabbításáról, amelynek célja az árak növelése, gazdasági visszaeséshez vezethet az országban. A 2022-es erőteljes 9%-os növekedés után a szaúdi gazdaság az előrejelzések szerint idén 0,1%-kal csökken, ha szeptemberben növelik a kitermelést, illetve 1%-kal, ha a csökkentések 2023-ban is folytatódnak - írja a Bloomberg.

Szaúd-Arábia Argentína után a G20-ak második legrosszabbul teljesítő gazdasága lenne, ha folytatná az olajkitermelés-csökkentését, mivel az ország bevételei így jelentősen visszaesnének. Rijád lépése ugyanis recesszióba lökheti a közel-keleti olajállamot. Egyes elemzők azonban továbbra is optimisták a GDP növekedését illetően, és 0,3%-os növekedést várnak, még akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés