Előfizetői tartalom

Nagy Márton Kínába utazik

Portfolio
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy minisztériumi delegációval Kínába utazik, ahol a magyar gazdaság szempontjából kiemelt kormányzati és gazdasági szervezetekhez látogat. Kínai útja során a miniszter többek közt találkozni fog a Kínai Ipari és Technológiai Minisztérium tisztviselőivel, a Kínai Fejlesztési Bank, a Bank of China, a Kínai Export-Import Bank, valamint a Huawei képviselőivel.

Kína Magyarország 9. legfontosabb kereskedelmi partnere, a kereskedelmi forgalom értéke eléri a 13 milliárd dollárt. Nagy Márton kiemelte, hogy a "Kína a világ egyik legjelentősebb gazdasága, rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, technológiai világnagyhatalommá vált, a jüan és a kínai befektetések világgazdasági szerepe egyre meghatározóbb. Egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés