Előfizetői tartalom

Franciaország lefaragja az államadósságot

Portfolio
A francia kormány 10 milliárd eurós költségvetési megtakarításról döntött a következő évekre vonatkozóan - közölte Bruno Le Maire pénzügyminiszter. Sok forrást az egészségügyre, a lakhatásra, a kvázi állami szervekre és a foglalkoztatást támogató intézkedésekre fordított közkiadásoknál spórolnak majd. Ezekre a megtakarításokra azért van szükség, hogy Franciaország tartani tudja az államadósság csökkentésének felgyorsítására vonatkozó terveit a következő évben - írja a Reuters.

A francia kormány 10 milliárd eurós (mintegy 375 milliárd forintos) költségvetési megtakarítást határozott meg a következő évekre vonatkozóan. Bruno Le Maire pénzügyminiszter ezt azzal magyarázta, hogy nemzet GDP-arányos közkiadásai jelentősen megnőttek a világjárvány és a tavalyi energiaár-sokk idején, ami rekord költségvetési hiányt eredményezett. Emmanuel Macron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés