Előfizetői tartalom

Ugrik az orosz energiaexport - Mi áll a háttérben?

Portfolio
A Reuters legfrissebb adatai alapján jelentősen növekedni fog Oroszország tengeri dízel- és gázolajexportja júniusban, miután sikerrel lezárultak a finomítói felújítási munkálatok és a hazai készletszintek is kifejezetten magasan alakulnak, ezeknek köszönhetően nő az olajtermékek termelése az országban. Az adatok alapján az orosz kikötőkből származó összes dízel- és gázolajexport 5 százalékkal nőtt június első felében a májusi azonos időszakhoz képest, és megközelítőleg 1,5 millió tonnát tett ki, a rendkívül alacsony dízelolaj-kivitel pedig közel 15 százalékkal  nőtt, és mintegy 1,1 millió tonnát tett ki. 

Oroszország szárazföldi olajfinomító-kapacitása júniusban várhatóan 0,7 millió tonnával nő a korábbi tervhez képest, és eléri a 3,7 millió tonnát - ez a szám azonban alacsonyabb a májusi szárazföldi kapacitásnál, amely a Refinitiv adatai szerint 4,95 millió tonna volt. Az orosz olajtermékekre vonatkozó, február 5-én életbe lépett uniós embargót követően a kereskedők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés