Előfizetői tartalom

Nagy Márton az inflációs cél emelését javasolta - "Az MNB véleménycikkeket nem kommentál"

Portfolio
Nem kívánja kommentálni az MNB azt a javaslatot, melyet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vetett fel hétfő reggel az inflációs cél lehetséges megemeléséről – válaszolta a jegybank a Portfolio megkeresésére. Így egyelőre nem tudjuk, mennyire tekinthető komolynak a javaslat, illetve mikor születhet akár döntés róla.

Nagy Márton a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkében írt arról, hogy érdemes lenne megfontolni a jegybanki inflációs cél megemelését, mivel a jelenlegi 2-4 százalékos célsáv nem szolgálja a magyar gazdaság érdekeit. Szerinte felmerül, hogy egy magasabb inflációs cél hozzájárulhatna a reálkamatlábak csökkentéséhez, ami elérhetőbbé tenné a hitelfelvételt, és így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés