Előfizetői tartalom

Kiderült: az EKB jobban aggódott a bankcsődök miatt, mint ahogy azt mutatták

Portfolio
Az Európai Központi Bank döntéshozói múltkori ülésükön széles körben egyetértettek Philip Lane vezető közgazdász javaslatával az 50 bázispontos emelésre vonatkozóan – derül ki a legutóbbi jegybanki ülés jegyzőkönyvéből, amit a Reuters foglalt össze. A legutóbbi ülést egyértelműen az amerikai bankbedőlések miatti aggodalom dominálta.

Azzal minden jegybankár egyetértett, hogy a hitelfelvételi költségek jelentősen drágultak az EKB döntéseinek hatására, de többségük szerint még némi időnek kell eltelnie, míg érződni fog a kamatemelések teljes hatása. A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy egyes döntéshozók nem támogatták a kamatemelést, mert szerintük meg kellett volna várni, hogy a pénzügyi piacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés