Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az IMF: három évtizede nem volt ilyen rossz a helyzet

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap figyelmeztetett, hogy a következő öt évre vonatkozó globális gazdasági növekedési kilátásai az elmúlt több mint három évtized leggyengébbjei, és arra ösztönözte a nemzeteket, hogy kerüljék el a geopolitikai feszültségek okozta gazdasági széttöredezést, és tegyenek lépéseket a termelékenység fokozására - írja a Bloomberg.

A sürgősségi hitelező úgy látja, hogy a világgazdaság a következő fél évtizedben évente körülbelül átlagosan 3%-kal bővül, mivel a magasabb kamatlábak visszavetik a gazdaságot - mondta Kristalina Georgieva ügyvezető igazgató csütörtökön Washingtonban tartott beszédében. Ez 1990 óta a legalacsonyabb középtávú növekedési előrejelzés, és kevesebb, mint az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés