Előfizetői tartalom

Megjött a végleges terv a vasárnapi boltzárról Horvátországban

MTI
A horvát kormány csütörtökön elküldte a parlamentnek megvitatásra és elfogadásra a kereskedelmi törvény végleges módosítását, amely szerint egy éven belül - néhány kivételtől eltekintve - legfeljebb 16 alkalommal lehetnek majd vasárnap is nyitva az üzletek - jelentette be Davor Filipovic gazdasági miniszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Filipovic kiemelte: a törvényjavaslat, amely a tervek szerint július 1-jén lép hatályba, 16 munkavasárnap kivételével minden vasárnap és ünnepnapon zárvatartást rendel el. A munkarendet hétfőtől szombatig a munkáltató határozza meg, amely nem lehet több 90 óránál. Vasárnapi nyitvatartás esetén ez legfeljebb 105 óra lehet - mondta.     A tárcavezető arra is rámutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés