Előfizetői tartalom

Árstop spirálban pörög Magyarország: ez egyre drágább mulatság

Portfolio
Az árstopból napról-napra nehezebb kiszabadulni, de közben mindenki a végét keresi - mondta a Portfolio-nak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Szerinte az élelmiszerinfláció tetőzik, aminek az előjele az volt, hogy az élelmiszeripar belföldi átadási árszintje sem nőnek már. Szerinte ez lehetőséget ad az árstopok kivezetésére, amely csökkentené az importkényszert. Úgy véli, fékezi a drágulást, hogy az élelmiszerüzletekben a vásárlások mennyisége folyamatosan csökken, az átlagosan közel másfélszeresére ugrott élelmiszerárak miatt 2018-as szint közelébe süllyedt a fogyasztás szintje a tavalyi év vége felé.

Mind az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, mind a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fellépése a termelőkkel és a kereskedőkkel közösen az élelmiszerár-sapkák kivezetésére irányuló mielőbbi kormánydöntés érdekében azt jelzi, hogy a hatósági árszabályozás egy „árstop spirálba” kényszerítette a piacot, amiből napról-napra nehezebb kiszabadulni, de közben mindenki a végét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés