Előfizetői tartalom

Régi mítosz dőlt meg a kapszulás kávéval kapcsolatban

Portfolio
Egyre népszerűbbek a kapszulás kávéfőzők, ám elterjedt vélekedés velük kapcsolatban, hogy használatuk káros a környezetre. A kanadai Québeci Egyetem új kutatása azonban azt sugallja, hogy a kapszulák talán nem is olyan pazarlóak, mint a hagyományos kávéfőzővel történő kávéfőzés - írja a BBC.

A világ legnépszerűbb italából naponta kétmilliárd csészét fogyasztanak világszerte, egy átlagos amerikai pedig naponta három csészét iszik. Nem csoda, hogy a kutatókat érdekli, milyen hatást gyakorol a kávé, teljes életciklusában a környezetre. A kávékapszulás főzési módszert négy évtizede találták fel, népszerűsége viszont egyre nő. A kávékapszulák piaci értéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés